Treceți la conținutul principal

Efectul lui Mercur in Pesti

Lungul drum al lui Mercur in Pesti a inceput anul acesta in data de 5 februarie si se va incheia abia pe 14 aprilie 2013. Un sejur neobisnuit de lung pentru o planeta atat de rapida, justificat insa de perioada de mers aparent retrograd, consumata intre 23 februarie si 17 martie.
Din 18 martie, cu Mercur revenit in mers direct, ni se dezleaga limbile si mintile (cel putin, putem spera ca asa va fi). Vedem mai clar ce n-am inteles prea bine de vreo luna incoace. Ne dam seama mai bine de sentimentele noastre. Ne scufundam in interiorul nostru, dar cu mai multa detasare si obiectivitate. Si cu cat ajungem mai adanc, cu atat tragem concluzia ca ceea ce simtim se confunda cu cu ceea ce gandim.
Sigur, stim prea bine ca din calitatea gandurilor noastre decurge calitatea emotiilor si a dorintelor. Dar Mercur in Pesti transpune aproape instantaneu proiectiile mintii in limbajul simtirii.

Mercur in Pesti intregeste sufletul. Jumatatea mentala si cea emotionala a sufletului se contopesc si devin un intreg. Se trezesc in noi dorintele cele mai profunde, adevarurile fiintei, nu ne mai putem minti singuri.

Mercur in Pesti ne ajuta pe fiecare sa intelegem ce e acolo, in miezul nostru, ce e al nostru si ce programe ne-au bagat altii in cap.

Punctele sensibile al acestui tranzit sunt receptivitatea exagerata si empatia. Suntem foarte usor de influentat, ca sa nu mai vorbim ca manipularea bantuie in voie. Ne lasam foarte usor sedusi de ideile altora si dam dovada de o compasiune care de multe ori se intoarce impotriva noastra.
A vedea fata pozitiva a celorlalti s-ar putea sa fie acum in detrimentul nostru, pentru ca Mercur in Pesti ne poate transforma in niste robotei teleghidati care iau de bun tot ce li se spune. De aceea, e bine sa filtram orice informatie si sa nu credem tot ce ni se spune!
Iesirea lui Mercur din retrogradare e de asteptat sa ne mai spulbere niste iluzii. Sa ne mai curete din asteptari. Sa ne spuna adevarul gol-golut despre niste oameni din viata noastra. Este timpul sa vedem ca lucrurile nu sunt chiar asa cum credeam noi ca sunt.
Mercur in Pesti il contrazice acum pe Candid, eroul lui Voltaire, care traia in cea mai buna dintre lumile posibile. Nu, nu traim in cea mai buna dintre lumile posibile! Dar ne e mai usor sa vedem oamenii in care am crezut si care ne-au lasat un gust amar.
Mercur in Pesti ne ajuta sa constientizam ranile pe suflet pe care ni le-au facut unii fara voie sau, mai grav, cu voie! Dar cele mai dureroase sunt ranile pe care ni le-am provocat singuri pentru ca am avut incredere in cine nu trebuie, ne-am lasat sedusi, luati de val, orbiti, fascinati, in naivitatea noastra.

Plimbarea lui Mercur in Pesti intre 18 martie si 14 aprilie ne ajuta sa ne vindecam de credulitate si sa vedem ca, in spatele vorbelor frumoase si “spirituale”, de multe ori se ascunde interesul personal. Sub masca facerii de bine si a ajutorarii semenilor zace o dorinta neinfranata de a profita de pe urma altora.
“Doamne, ce prost am fost!” sau “Doamne, ce fraier!” devin exclamatii la moda. Iar interpretarea acestui tranzit al lui Mercur prin Pesti poate fi denumita in registru umoristic “horoscopul fraierilor”. Probabil mai era nevoie sa ni se confirme inca o data zicala din popor “daca esti bun, esti luat de prost”. Si, evident, tot noi am fost de vina, pentru ca n-am stiut sa punem limte.

Mercur in Pesti ne face un dus rece absolut necesar si ne scoate din fictiunea desenelor animate, provocandu-ne sa ne dam cu capul de zidurile realitatii.

Dar Mercur in Pesti ne lasa sa vedem de la cine “ne-am luat-o”, ca sa stim de cine sa ne ferim. Si, mai inainte de orice, invatam sa ne ferim de propria slabiciune: sa fim vigilenti si sa nu mai credem ca tot ce zboara se mananca. E timpul sa revendicam controlul asupra mintii noastre si sa stergem ceea ce am luat de bun de la altii si s-a dovedit ca nu ne-a facut deloc bine.
Efectul lui Mercur in Pesti este si cel de trezire din inconstient. Ne dezmeticim, ne dam seama ca am urmat orbeste anumiti oameni, am mers pe mana lor cu ochii inchisi, dar directia lor nu era si a noastra. Ne aducem aminte ca fiecare are drumul lui, ca adevarul altora nu trebuie sa fie si adevarul nostru, ca experienta altora nu e neaparat potrivita si pentru noi. Sa nu credem in ce ni se spune, sa credem doar in ce traim noi!

Maestrul Mercur, hranit de energia Pestilor, ne transmite urmatoarele afirmatii vindecatoare pe care ar fi bine sa ni le notam si sa le repetam zilnic vreme de 21 de zile:

“Ma vindec de naivitate si de credulitate.
Am incredere in oameni care merita increderea mea.”

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…