Horoscopul lunii MAI

Luna mai deseneaza trei etape distincte, ca o scara. Traseul lunii este unul ascendent. Blocajele intampinate in primele 10 zile sunt estompate de Luna Noua in Taur de pe 10 mai. Intrarea Soarelui in Gemeni pe data de 21 revarsa forte mai pasnice si pline de elan.

Trecem de la somn la o stare de veghe plina de luciditate. La inceput, suntem captivi intr-un vis pe care nu-l putem controla sau intelege. E destula confuzie si suficient haos, asa ca ne dorim sa iesim mai repede din labirint. Luna Noua in Taur da semnalul de alarma, ne trezeste ca un ceas desteptator. Dar dezmortirea si revenirea la deplina constienta se petrece in data de 21.

Luna mai seamana cu un bebelus care invata sa mearga in picioare: la inceput ezitant si sprijinit, cu destule cazaturi, apoi din ce in ce mai increzator si mai autonom, pentru ca in final sa aiba loc desprinderea in deplina siguranta.

Prin intuneric se vad zorii si trecem in lumina. Asa ca “Fiat lux!” Sa fie lumina!

Mersul planetelor in mai 2013:

Soarele: pana pe 20, in Taur, din 21 in Gemeni
Pe 10 aprilie avem Luna Noua in Taur, iar pe 25 - Luna Plina in Sagetator
Mercur: chiar pe 1 mai trece din Berbec in Taur, unde sta pana pe data de 15; pe 16 mai ajunge in Gemeni, unde sta pana la finalul lunii
Venus: in Taur intre 1 si 9, apoi in Gemeni intre 10 si 31; in ultima zi a lunii ajunge in Rac
Marte: in Taur toata luna, pana in ultima zi, pe 31, cand trece in Gemeni

Toate celelalte planete stau toata luna la locul lor, acolo unde se gaseau si la sfarsitul lunii aprilie: Jupiter in Gemeni, Saturn in Scorpion, Uranus in Berbec, Neptun in Pesti, Pluto in Capricorn, Nodul Nord in Scorpion.

Horoscopul pentru fiecare zodie:
Berbec

In primele 10 zile ale lunii mai, planetele din Taur in conflict cu cele din Scorpion iti pun in pericol situatia financiara. S-ar putea sa fii pus in situatia de a face cheltuieli neplanificate si neplacute. Exista chiar riscul de a intra in conflict cu cine stie ce institutii, asa ca ti se recomanda prudenta maxima in trafic, fie ca esti la vola, fie pe jos, Doamne fereste, sa nu incasezi vreo amenda. Mai exista si posibilitatea ca unele fonduri pe care le asteptai sa intarzie sa apara. Una peste alta, banii iti pun rabdarea si nervii la incercare. Te confrunti cu fricile tale de a nu avea suficient, experimentezi un blocaj care se poate rezolva, de exemplu, prin exercitii de daruire. Incearca sa dai tot ce nu-ti mai foloseste, sa nu mai tii casa incarcata cu obiecte pe care zici ca, intr-o zi, le vei mai folosi, dar pe care nu faci decat sa le muti de colo-colo! Da drumul obiectelor si banilor, acumularea te tine pe loc. Tot ce dai, da cu inima deschisa! Ofera fara sa astepti nimic la schimb si bunastarea va sosi pe alta parte! Intre 10 si 20 pot sa apara idei stralucite legate de imbunatatirea conditieitale materiale. Ba ciar se poate spune ca dai peste un borcan de miere si te lingi pe degete. Dar pentru asta tot ce trebuie sa faci etse sa ai incredere. Deci sa crezi ca Dumnezeu/Universul iti asigura tot ce ai nevoie. Poti face investitii inspirate si ai putea pune ceva deoparte. Iti pui in ordine sistemul de valori, iti dai seama ce conteaza cu adevarat pentru tine. Ai sansa de a descoperi micile bucurii ale vietii, dincolo de preocuparea pentru ziua de maine. Incepand cu data de 21, cand Soarele intra in Gemeni, cu greu iti gasesti locul. Intri pe pilot automat, esti foarte jovial, deschis si dornic de miscare. E indicat sa te misti si sa comunici cat mai mult. E vreme buna de semnat contracte si batut palma pentru intelegeri avantajoase. Ai multe de invatat, dar esential este sa pui in circulatie informatiile pe care deja le detii.

Taur

“Greu la deal cu boii mici” pana pe 10 mai. Buchetul de planete din zodia ta sta fata in fata cu lanetee din Scorpion si nu prea te lasa sa faci ce vrei tu. Practic, nu prea ai timp de ale tale, deoarece esti ocupat cu ale altora. Multe actiuni intampina opozitie, ai parte de oameni care te contreaza. Dar partea frumoasa este demascarea, iesirea la rampa a adevaratei fete a unor oameni. se dau cartile pe fata si iti cunosti adversarii, afli care oameni sunt de partea ta si care impotriva. Ai talentul de a colaliza in jurul tau doua tabere, una pro, alta anti. Nu e deloc timpul pentru iesiri necontrolate, trebuie sa tii seama de ceea ce-si doresc ceilalti. Cooperarea trece prin contrangeri pe care le resimti, dar te descurci tu sa intorci situatiile in avantajul tau. Dupa Luna Noua din data de 10 in zodia ta, “nu conteaza marimea, ci conteaza istetimea”. Iti vin solutii geniale in situatii ce pareau fara scapare. Te descurci, oricat de greu ti s-ar parea. Esti plin de resurse si gasesti rezolvari spectaculoase acolo unde altii nu vad decat intuneric. Chiar ai un rol important in viata altora, poti sa-i inspiri si sa-i tragi dupa tine. Nu este exclus sa oferi sprijin material unor persoane aflate la ananghie. Felul tau de a fi impresioneaza, atragi atentia asupra ta, ai o aura stralucitoare. Din data de 21, cand Soarele trece in Gemeni, te mai usurezi de poveri, simti ca respiti mai usor. Dintr-o data, simti ca lucrurile se mai simplifica, nu mai resimti o incarcatura care nu-ti dadea pace. Ai mai multa incredere in tine, stima de sine se redreseaza si iti dai seama de ce esti in stare. Iti activezi talentul de a comuniuca si de a forma relatii speciale. Speculezi foarte bine situatiile si dai dovada de un oportunism care este specific altor zodii, nicidecum tie. Dar daca tot ai parte de el, sa-ti fie de bine!

Gemeni

La tine reteta este simpla ca sa treci cu bine primele zece zile din mai: vacanta pe paine. Vitalitatea ta este pe undeva pe jos si greu te apleci dupa ea ca sa o ridici. Orice tenattiva de mobilizare s-ar putea sa aiba de trecut un hop. La tine e timpul poentur altceva: pentru interiorizare, introspectie, analiza atenta a propriei vieti, retragere in sine, meditatie, rugaciune. Foarte bine iti prind acum pelerinajele sau locurile foarte incarcate energetic. Starea de oboseala cronica trebuie combatuta cu multa liniste si cu o companie care sa nu te bata prea mult la cap, asa ca grija mare la anturajele nesanatoase! Ar fi bine pentru tine sa te vitaminizezi, sa bei ceaiuri, sa te tratezi, sa mergi la medic sau la terapeut. Odihna este si ea obligatoirie pentru starea ta de bine. Nu prea esti prieten cu munca, eficienta nu da navala, asa ca relaxeaza-te, ia lucrurile mai usor, nu te forta! Mergi mai degraba pe inspiratie si intuitie decat pe efort fizic! Intre 10 si 20 mai e bine sa-ti cureti sufletul de emotii negative, sa faci o cura de afirmatii pozitive si sa-l intelegi pe fiecare om asa cum este! Ai oameni de iertat, iar daca faci asta, simti o eliberare care iti usureaza alte zone ale vietii pe care e simti incarcate. Mai e posibil sa fii supus unor atacuriu energetice sau unor actiuni pe la spate, asa ca protejeaza-te si nu lua de bun tot ce spun altii. In spatele chipurilor zambitoare stau intentii ascunse, asa ca e bine sa te vindeci de naivitate. Pe 21 mai, Soarele ajunge in zodia ta, unde se intalneste cu Jupiter, Mercur si Venus. Gata, incepe distractia si pentru tine. Iti revii la forma care te-a consacrat, ai curaj, energie si spirit de initiativa. Te ridici si iti vezi de drumul tau, A mai multa claritate si constanta, stii ce vrei. E bine sa te concentrezi pe scopuri precise si sa-ti stabilesti foarte bine prioritatile! A parte de crestere in imagine, dar si in greutate, daca nu-ti controlezi apetitul. Atragi abundenta, te pui pe picioare e ca si cum iti revii din sezonul de hibernare, te trezesti la viata si simti din nou ca meriti tot ce e mai bun.

Rac

Inceputul lunii mai, adica vreo 10 zile, iti aduce sentimentul cronic ca, indiferent ce ai face, nu este suficient. Ai impresia ca nu esti suficient de iubit si apreciat. Poate problmea e tocmai ca te straduiesti prea tare sa faci pe plac altora, poate e timpul sa te gandesti in primul rand la tine. Da-ti singur valoare si apreciere, abia apoi asteapta-le de la altii! E cazul sa te iubesti pe tine si sa faci ce-ti place tie, altfel ceilalti vor face din tine ceea ce vor ei. Poate e bine sa fixezi limite si sa mai spui si “nu”. Esti cam tras in toate directiile, dar asta pentru ca tu permiti. Da-ti voie sa fii tu asa cum esti, vulnerabil, sensibil si foarte cald! Altfel, vei scoate toata gresivitatea si toata nemultumirea din tine. Incearca sa nu mai dai vina pe altii ca nu primesti ceea ce nici tu nu-ti dai tie! Luna Noua in Taur din 10 mai iti reface planurile de viitor. S-ar putea sa renunti la niste idaluri si aspiratii, vezi lucrurile in domensiunea lor concreta si realizabila. De la caii verzi pe pereti treci la ceea ce se poate face cu adevarat. Iti fixezi obiective palpabile. Ai sansa de a intalni oameni importanti, cu influenta, care te sprijina in directiile pe care le urmezi. De asemenea, asteapta-te la noi prietenii si relatii, care pot sa-ti indulceasca viata. In data de 21, Soarele aterizeaza in Gemeni si anunta un sfarsit de luna plin de surprize de toate felurile. Iti testezi generozotatea si bunatatea, ai ocaiza sa ajuti foarte mult. Atentie maxima, nu te transforma in salvator! Ofera ajutorul daca ti se cere, nu face nimic din orgoliu, ca sa demonstrezi ca esti in stare si cat esti de bun. Stai departe de vietile altora daca nu esti invitat si nu te da cu parerea daca nu esti intrebat! Ocupa-te mai mult de sufletul tau, stai mai mult cu tine, e posibil sa-ti tai antenele cu tot ceea ce te inconjoara. Bucuria si pacea cauta-le in tine si nu le astepta de la altii!

Leu

In primele 10 zile din luna mai exisat o incompatibilitate intre ceea ce iti doresti si ceea ce trebuie sa faci. Cariera, serviciul, programul de munca te solicita si te cam impiedica sa faci ceea ce ti-ai fi imaginat. Esti pus in situatia de a accepta situatii pe care nu ti le-ai fi dorit. E bine sa-ti tii enervarea sub control, deoarece sunt posibile ciocniri cu sefii sau cu reprezentanti ai autoritatilor. Nu e exclus sa suporti anumite atacuri din partea unor persoane care vor sa te submineze. Imaginea si reputatia iti sunt amenintate, asa ca atentie maxima in evolutia ta profesionala, comporta-te astfel incat sa nu aiba nimeni nimic de reprosat! Incepand cu data de 10, incepi sa te apropii din nou de munca cu drag si spor. Mai mult, poti incepe un nou proiect care s ate scoata in fata. De asemenea, dupa ce ai trecut printr-o etapa de testare, s-ar putea sa constati ca, de fapt, ai fost urmarit si evaluat, iar acum soseste vremea unei promovari, a unei cresteri in functie sau imagine. Poti sa schimbi locul, sa primesti alte atributii, mai consistente iar, daca nu te intelegeai cu seful, s-ar putea sa plece el si sa ramai tu. Iti creste cota de piata, se vorbeste mai mult despre tine, intri in centrul atentiei fie ca vrei, fie ca nu vrei, ti se face reclama. Drept e ca s-ar putea sa fii in continuare tinta unor invidii, dar asta inseamna si ca ai pentru ce sa fii luat in vizor. Intraea Soarelui in Gemeni pe fata de 21 iti deschide cercul relatiilor si al cunostintelor. faci loc unor oameni noi in viata ta si primesti sprijin pentru niste initiative la care visezi de mult. Asteapta-te la tot felul de surprize care iti reconstruiesc viitorul, esti nevoit sa te readaptezi din mers la tot felul de planuri si propuneri. Implicarea ta intr-un grup iti este benefica si devii un exponent de marca al organizatiei din care faci parte. Ceilalti te propulseaza si sufla spre tine un vant de popularitate.

Fecioara

Pana pe 10 mai ti se daramana tot felul de principii si convingeri. Parca ceea ce stiai ca este adevarat sau ceea ce credeai cu tarie nu mai tine, nu mai e valabil. Expira acum foarte multe idei si teorii pe care le-ai tinut in brate, din cauza ca realitatea le contrazice. E timpul sa-ti schimbi punctul de vedere si sa incerci noi abordari si solutii. E posibil sa faci lucruri pe care ai fi jurat ca n-o sa le faci in vecii vecilor. Dar iata ca ti se intampla si tie. Cel mai mare risc pentru tine este acum cel de a-i judeca si a-i critica pe altii, pentru ca inceputul lunii mai iti poate demonstra ca ajungi sa fii la randul tau condamnat fix pentru ceea ce blamai la altii. Luna Noua din Taur pe 10 mai deschide o perioada favorabila drumurilor lungi si comunicarii la mare distanta. Fie ai ocazia sa vorbesti mai des o limba straina, fie te poti apuca de o limba straina sau de alte studii. Invatatura si cursurile de specializare sau aprofundare te imbolatesc foarte mult. Daca vanezi o diploma si faci de aucm inainte pasi spre ea s-ar putea sa ai numai de castigat. De asemenea, urmeaza pentru tine o perioada in care ai de facut alegeri intre ceea ce tie ti se pare drept si nedrept, respectiv moral si imoral. Inca o data: nu-i judeca pe altii daca nu vrei sa atragi in viata ta experienta lor! Cu Soarele in Gemeni incepand cu 21 mai rasare pentru tine o perioada in care poti sa te afirmi si sa-ti cresti reputatia. Ai succes in cariera si in relatia cu sefii, asa ca e timpul pentru o schimbare, pentru o promovare, pentru o negociere cu sefii, pentru un salt pe are ti-l doreai de mult. Fa-ti curaj si fa tot ce tine de tine astfel incat lucrurile sa ti se intample! E un moment bun sa faci un pas in fata si sa ai incredere in valoarea ta. Arata tpot ce poti, da tot ce ai mai bun, iar recompensele vor fi pe masura.

Balanta

Este minunat sa primesti, numai ca in primele 10 zile ale lunii mai tu ai ocazia sa constati cat de minunat este sa daruiesti. Ca s-a rputea sa nu-ti placa intotdeauna sa faci asta e partea a doua, dar exista un timp pentru luat si altul pentru dat, iar acum cele mai mari sanse tu le ai la a doua varianta. Esti pus in situatia de a achita niste datorii, de a face niste plati, de a regla niste socoteli mai vechi. Datoriile pe care le platesti acum pot exprimate in bani, dar la fel de bine pot reprezenta niste compensatii de natura morala. Ai rolul de a acorda sprijin financiar. Mare rudenta la riscul de a incasa vreo amenda sau vreo penalizare! Nu e o idee prea buna sa te indatorezi, pentru ca vei reusi performanta ca mai mult sa te impovarezi. Luna Noua in Taur din 10 mai iti dezleaga niste bani blocati, se incheie etapa de asteptare, ti se pot restitui sume la care abia daca mai visai. Ai ocazia de a face achizitii impreuan cu partenerul de viata sau cu un asociat, poti spori patrimoniul familiei. Nu sunt excluse discutii contradictorii legate de bunurile detinute in comun cu altii. Intri intr-un proces de transformare, iti schimbi atitdinea fata de anumiti oameni si dai mai putin vina pe ceilalti pentru ceea ce ti se intampla tie. Spre binele tau, chiar este recomandat sa te compari cat mai putin cu altii si sa lasi in pace capra vecinului. Pastreaza-ti toata energia pentru binele tau si al familiei tale! Intrarea Soarelui in Gemeni pe data de 21 te pune cu burta pe carte. Te asteapta niste studii, cursuri sau pur si simplu simti nevoia sa fii mai informat. Ti se deschide si gustul pentru aventura si calatorii lungi si chiar daca nu pleci nicaieri acum poti planifica cu succes o vacanta sau o excursie. Relatiile cu strainii sau strainatatea iti aduc numai avantaje. Te poti apropia, de asemenea, de realizarea unui ideal pe care il ai, iti poti vedea un vis cu ochii, deci mentine ganduri pozitive si optimiste asupra unei dorinte cat mai realizabile pe care o ai!

Scorpion

Primele 10 zile din Luna mai, cat planetele din zodia ta stau fata in fata cu cele din Taur, poti trai cu sentimentul ca ii duci pe ceilali in spate. Si poate nici nu esti departe de adevar, numai ca n-ar trebui sa dai vina pe cineva pentru ceea ce ti se intampla tie. Este o vreme buna sa mai delegi din sarcini, sa nu mai tolerezi orice, sa nu mai duci in spate sacii altora. Grija fata de aproapele tau s-ar putea sa-ti rapeasca bucuria vietii, aproape nu ai timp de problemele tale, deoarece ti le-ai luat cu buna stiinta pe cap pe ale altora. Incearca sa te usurezi si sa te eliberezi pe cat posibil de nevoia de a rezolva probleme care nu-ti apartin! Pune placerea la baza oricarei decizii pe care o iei. Inainte de a face ceva, intreaba-te: asta ma bucura si ma implineste cu adevarat sau o fac doar pentru a-mi acoperi un gol sau pentru a obtine recunoastere? Luna Noua in Taur de pe 10 mai promite asocieri bune cu oameni bine intentionati. Te mai usurezi de poveri si ii mai lasi si pe altii sa faca diverse treburi in locul tau. Cel mai bine iti merge acum nu pe cont propriu, ci impreuna cu altcineva. Ia decizii impreuna cu partenerul sau cu un asociat, eventual poarta acele discutii pe care tot le-ai amanat si delimiteaza clar calitatea relatiilor in care esti implicat! Orice compromis iti lasa un gust mai amar decat de obicei. Viata de cuplu sau colaborarile si aliantele sunt in centrul atentiei, e nevoie sa faci o schimbare de macaz, sa porniti impreuna pe drumuri noi. Aterizarea Soarelui in Gemeni chiar la inceputul zilei de 21 mai deschide un nou ciclu de transformare in viata ta. Iti schimbi valori, gusturi, preferinte, atragi oameni noi in viata ta. Devii tu un rasfatat, asa ca asteapta-te la surprize, cadouri, prime, orice fel de beneficiu nu doar sub forma de bani, ci si de sustinere, recomandari, servicii. In sfarsit vine vremea sa ai si tu de castigat de pe urma altora, asa ca pregateste-te sa primesti cu bratele deschise!

Sagetator

Debutul lunii mai este insotit de situatii in care esti la dispozitia altora, fie ca vrei, fie ca nu vrei. Esti un fel de asistent, de om bun la toate, de pus la rana, ca sa nu zicem cal de bataie. De aceea, incearca sa te implici cat mai putin in treburile altora, daca nu vrei sa devii tap ispasitor. Nu lua decizi in locul altora, nu incalca vointa celorlalti! Daca iti impui punctul de vedere, o sa suporti si consecintele, iar borcanele se vor sparge in capul tau. Este bine sa-l iei pe “nu stiu” in brate si sa nu te amesteci. Mai bine ocupa-te de tine si de starea ta de sanatate, care nu e deloc pe roze. E posibil sa te alegi cu dureri in zona gatului, cu vreo raceala, cu vreo disfunctie a tiroidei sau cu semnale din partea aparatului genital. Daca vrei sa le fii de folos altora, ia masuri ca tie sa-ti fie bine! Luna Noua in Taur din 10 mai incearca sa te bage intr-un ritm de viata mai organizat. Daca nu te ingrijesti de ce mananci si de timpul pentru odihna si somn, s-ar putea sa experimentezi o scadere generala a vitalitatii si a imunitatii. Poate e cazul sa apelezi la diverse terapii complementare, macar masaj sau leacuri naturiste. Relatiile de munca se aranjeaza in mod diferit decat pana acum, e posibil sa faci o schimbare, sa te muti in alta parte sau pe un alt proiect, ori sa ai parte de alti colegi. Se schimba ceva in echipa sau in mediul de lucru, iar acest nou inceput este de bun augur. Odata cu intrarea Soarelui in Gemeni, pe 21, esti luat din nou pe sus de problemele altora. Sotul, partenerul, asociatii sau colaboratorii au nevoie de tine. Esti o sursa de sprijin si ii cam duci pe ceilalti in spate. E posibil sa experimentezi niste evenimente care sa atraga oameni multi in jurul tau. Constati ca oameni care nu credeai ca sunt de partea ta iti sunt alaturi. Este un timp favorabil impacarilor, reconcilierii, aliantelor. In doi sau in mai multi functionezi mai bine decat pe cont propriu, deci cauta asocierile si o sa vezi cati oameni sar pentru tine.

Capricorn
Pana pe 10 mai ai pe fata masca lui Arlechino, care cu un ochi rade si cu celalt plange. Inca nu esti regatit sa alegi una din cele doua variante, daca ti se intampla ceva bun ti se pare ca e prea frumos ca sa fie adevarat. Parca orice bucurie ii este injumatatita de perspectiva unuii viitor care nu iti surade. Trairea in prezent este singura solutie de a nu lasa zambetul sa treaca pe langa tine. Te invarti in jurul partenerului si al copiilor, ai impresia ca ei te limiteaza dar in acelasi timp, fara ei, viata nu prea are sens. Esti in cautarea unui drum, parca nu functionezi la maxim nici cu ce ai, nici fara. Te convingi ca e rau cu rau, dar e mai rau fara rau. Starea aceasta de confuzie iti limiteaza orizonturile, te tine blocat si te face sa bati pasul pe loc. iti este greu sa te relaxezi, dar aceasta este cheia: sa faci ce-ti place, sa acorzi timp distractiei, divertismentului, spectacolului vietii. Priveste totul cu detasare, poate metafora vietii ca un circ reuseste sa te binedispuna. Razi cat de mult poti si cauta comicul oricarei situatii! Luna Noua in Taur din 10 mai iti da mai mult elan si iti descatuseaza forte pe care le reprimi. Ai mai multa incredere in tine si ai ocazia de a iesi in fata, de a te adresa unui public mai larg, de a-ti pune in valoare cunostintele si talentele. Culegi aplauze si te simti rasfatat, apreciat, laudat. Stima ta de sine este in ascensiune. Intrarea Soarelui in Gemeni pe 21 mai vine cu mai multa ordine si disciplina pentru tine. Esti chemat sa-i coordonezi pe altii, sa faci ordine, locul tau este acolo unde trebuie pus ceva la punct. Esti tot mai preocupat de starea de sanatate si de vindecare, iti asumi un program de viata regulat. E posibil sa intri in contact cu medici sau terapeuti care te pot indruma spre o stare de echilibru in viata ta. De asemenea, tu devii un factor de echilibru si vindecare pentru altii.

Varsator


Inceputul de mai, mai precis 10 zile, te forteaza sa duci la indeplinire promisiuni vechi pentru a instaura linistea si armonia in viata de familie. E timpul pentru discutii amanate, pentru adevaruri nerostite, pentru socoteli care nu au fost incheiate la vremea lor. Te confrunti cu niste limite pe care le identifici cu greu, ai vrea sa faci multe schimbari, numai ca te simti legat de maini si de picioare. E posibil sa simti frustrari din partea parintilor, a rudelor sau sa iasa la suprafata situatii care ti se par nedrepte sau cu care nu esti pe deplin impacat. E prea tarziu sa schimbi decizii vechi, asa ca nu ai de ales decat sa accepti ceea ce ti se intampla. Esti cumva pe cont propriu, faci nota discordanta, iesi din peisaj, nu prea te supui normelor si regulilor. Numai ca omul impacat si detasat trebuie sa ia acum locul omului revoltat. Luna Noua in Taur din 10 mai iti este de bun augur. Poti debloca niste bani in interesul familiei tale, se pune problema unor investitii in locuinta sau chiar a extinderii spatiului. Proiectele pe care le faci impreuna cu cei dragi au mai mari sanse de reusita. Oricum nu prea tii cont de ce crede lumea, dar acum chiar esti pregatit sa-ti asumi decizii contestate. Pui capat unor obisnuinte si te hotarasti sa-ti asculti sufletul, sa iei acee hotarari care sa te faca pe tine sa te simti bine in propria piele. Soarele da buzna in Gemeni pe data de 21 si te scoate in fata. Incepe o etapa importanta de afirmare personala, esti apreciat pentru abilitatile tale de comunicare si de socializare. Oamenii vin spre tine, iar creativitatea ta atinge cote maxine. Scrisul, oratoria, orice exprimare cu conotatie artistica te propulseaza. Asteapta-te la o crestere in imagine! De asemenea, te bucuri de mai mult timp liber pe care sa-l aloci persoanei iubite si copiilor.  Sarmul si priza la public iti aduc beneficii atat tie, cat si celor pe care-i iubesti. Relatia de dragoste si cea cu copiii se revigoreaza promitator.

Pesti

In primele 10 zile ale lunii mai e bine sa fii atent la orice aspect legat de comunicare, pentru ca nu prea stai bine cu zona gatului. Ori nu spui ce crezi, ori spui ce vor sa auda altii, ori una zici si alta se intelege. Fii sincer, dat ai grija la forma, incearca pe cat posibil sa nu ranesti, dar nu suprima continutul! E posibil sa dai piept cu oameni duali, care iti ascund lucruri, care te mint, te tradeaza sau iti insala incredereea. Piveste-isi analizeaza-te pe tine, fii atent ce parte din tine atrage asemenea personaje in viata ta. Daca ascunzi lucruri, ti se vor ascunde lucruri. Constrangerile la nivel de relationare s-ar putea extinde si asupra gradului tau de mobilitate. S-ar putea sa ai parte de piedici, sa vrei sa pleci undeva si sa nu poti, sa iti doresti o directie si sa te trezesti in alta. Nu prea sunt incurajate nici achizitiile, tranzactiile, examenele sau prezentarile. Fii atent sa nu fii tras pe sfoara ori inselat la cantar. Uitarea este un factor demn de louat in seama, pentru ca ai de pierdut, fie uiti sa faci la timp lucruri importante, fie uiti sa-ti iei restul, cine stie… Recapituleaza cat mai des sarcinile de peste zi. Luna Noua in Taur din 10 mai aduce elemente noi in discutii, afli lucruri nu neaparat placute, dar macar se da in vileag ceea ce cred si spun altii. Chiar si tu esti mai deschis si renunti la compromisuri. Invata sa spui direct ce vrei daca vrei sa obtii! Se dezleaga si caile comunicarii, dar si drumuriule. Poti ajunge in sfarsit undeva unde visai de mult sau poti purta discutii care s-au tot amanat. Intrarea Soarelui in Gemeni pe data de 21 iti indreapta atentia spre viata de familie. Poate este nevoie sa fii alatrui de cineva de acasa ori de o ruda mai in varsta. Sunt de rezolvat treburi ce tin de proprietati, de casa, de pamant. Se pune problema reamenajarii locuntei, apar banii pentru o tranzactie, o extindere, un act. Coalizezi familia in jurul tau si ii mobilizezi pe cei dragi. Atitudinea ta de sef de clan este in beneficiul tuturor, pentru ca e nevoie ca cineva sa preia fraiele. De data asta, tu esti distribuit in acest rol.

Un comentariu:

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...