Secretele numerelor (episodul 1): 21, numarul acceptarii

In practica spirituala, terapeutica, psihologica, numarul 21 este un punct de reper. Orice schimbare majora in viata unui om are nevoie de o perioada de 21 de zile. Acesta este intervalul dintre generarea unei cauze si producerea unui efect concret, vizibil.

Cine este dispus, de exemplu, sa se reprogrameze pozitiv, va repeta vreme de 21 de zile, in fiecare zi, un set de afirmatii vindecatoare. Sa luam exemplul cuiva care care are dificultati in a-si exprima sentimentele si prefera sa se reprime. Una dintre solutii pentru deblocarea exprimarii de sine este repetarea unei propozitii afirmative, cum ar fi: “Ma simt in siguranta atunci cand spun ceea ce simt.”. Ea poate fi citita, recitata ca pe o mantra sau rescrisa, dar, pentru a functiona, exercitiul trebuie facut zi de zi, timp de 21 de zile.

Sunt remedii naturiste care se recomanda a fi administrate vreme de… 21 de zile. In reiki, orice initiere presupune si o criza de vindecare, in care se rescrie structura corpurilor noastre, in conformitate cu noile informatii implementate. Aceasta criza de vindecare dureaza… 21 de zile. In constelatiile familiale, metoda psihologica prin care se actioneaza asupra arborelui genealogic cu scopul de vindecare a trecutului, transformarile care au loc la nivel subtil dureaza 21 de zile. Dupa aceasta etapa, persoana care a facut constelatii familiale se instaleaza pe un nivel superior, constant, de impacare cu trecutul, cu parintii, cu radacinile.

2 este numarul dualitatii si al opozitiei. Este numarul 1 din oglinda, 1 care se dubleaza. Sa revenim la primul exemplu, cel al afirmatiilor vindecatoare. “Eu” (“eu” fiind 1) am niste convingeri foarte adanc inradacinate pe care vreau sa le schimb. Ma hotarasc sa practic o afirmatie pozitiva. Afirmatia pozitiva este o unitate separata de mine (deci este tot un 1), ea sta fata in fata cu mine. Pe de o parte sunt eu (1), pe de alta parte este afirmatia pozitiva (alt 1). De cate ori un 1 se intalneste cu alt 1, prima faza a relatiei este cea conflictuala, de respingere. Apare lupta “care pe care”. Fiecare entitate tinde spre autoconsevare. Avem 2 individualitati care stau fata in fata.

1 1

Pentru ca acesti doi de 1 sa devina unul singur, e nevoie de timp. Drumurile celor doi de 1 se vor intalni undeva, in spatiu si timp, ajungand sa formeze un singur drum.

1          1

1

Acesta este procesul firesc prin care ceea ce era la inceput 2 (un 1 fata in fata cu alt 1) se transforma in 1. 2 intr-1. 21.

21 este numarul prin care informatiile divergente cad la pace. In 21 de zile se produce simbioza, se reface unitatea. Advrsarul meu initial devine totuna cu mine. “Eu” sunt “el” si “el” seidentifica cu “mine”. “Eu” am in mine afirmatia pozitiva, iar afirmatia pozitiva a prins viata prin mine dupa 21 de zile.

21 este numarul INTEGRARII, al ASIMILARII, al ADAPTARII. Dupa 21 de zile asimilam ceea ce resimteam pana atunci doar ca pe o presiune externa. Ne adaptam la circumstante carora, initial, credeam ca ne este imposibil sa le facem fata. Chiar si fumatorii care incearca sa se lase de fumat au acest prag de 21 de zile. Acesta este intervalul in care ne vindecam de obisnuinte. 21 de zile este perioada in care este activa miscarea de rezistenta a organismului. In 21 de zile, corpurile noastre – mental, emotional fizic – lupta cu toate mijloacele sa se autoconserve si sa ramana asa cum erau inainte. Dupa 21 de zile apare acceptarea.

21 este numarul ACCEPTARII si al FORMARII DE NOI DEPRINDERI.

In alfabet, 21 este foarte frumos ilustrat grafic de litera Y. Doua drumuri care se intalnesc si ajung sa formeze unul singur.

Ceea ce nu repetam constant de 21 de ori sau timp de 21 de zile nu risca sa devina un nou obicei. Dupa 21 de incercari se creeaza insa o noua dependenta!

2+1=3. 3 este un numar ce simbolizeaza depasirea limitelor, optimismul, expansiunea. Dupa 21 de zile (adica vibratia totala 3) rasuflam usurati, am trecut un prag, ne simtim din nou bine in pielea noastra, suntem pregatiti pentru noi orizonturi de gandire simtire si traire.

Alergatorul, dupa ce a alergat 21 de zile, in a 22-a zi considera deja alergarea mai fireasca decat mersul…


Un comentariu:

  1. ,,ceea ce era la inceput 2 (un 1 fata in fata cu alt 1) se transforma in 1. 2 intr-1. 21,,- minunat! MULȚUMESC

    RăspundețiȘtergere

Curs de radiestezie, partea 1. Sâmbătă, 27 aprilie 2024, online

Scopul acestei formări este familiarizarea cu măsurătorile radiestezice. Nu se pune problema de inițieri și grade, ci doar de un cadru gener...