Astrologie yin-yang. De ce vor femeile barbati puternici?

Ca sa-i domine. Sa incepem cu raspunsul la intrebarea din titlu, care naste celebra disputa intre sexe. Plecam insa de la premisa, gresit inteleasa de atatea ori, ca barbatii si femeile pur si simplu sunt diferiti. Insa, in legea ordinii, masculinul este primul, iar femininul este pe locul al doilea. Masculinul este principiul activ, sageata, in timp ce femninul este principiul pasiv, tinta. Barbatul da, femeia primeste.

Energia masculina este energia responsabilitatii. Barbatul care nu-si asuma responsabilitatea fata de alti oameni sau intr-o relatie stabila, ce implica viata de familie si cresterea unui copil, nu-si asuma responsabilitatea fata de viata, deci nici fata de el insusi. Adica nu-si asuma energia masculina. Femeia care nu ofera grija si protectie, fie ca sunt oameni, animale sau plante, care nu-si asuma maternitatea, cresterea si ingrijirea copiilor sau a altor oameni, nu-si integreaza energia feminina. 

O astrograma reflecta exact cele doua emisfere ale creierului. Jumatatea din stanga este cea masculina, iar cea dreapta este cea feminina. O harta cu majoritatea planetelor aglomerate pe stanga este o harta plina de energie yang. Invers, o harta cu majoritatea planetelor concentrate pe dreapta este harta unei persoane cu exces de energie yin. 

Echilibrul yin-yang este reprezentat printr-un punct negru in mijlocul unei jumatati albe si un punct alb in mijlocul unei jumatati negre, formand un intreg. Simbolistica este elementara: in fiecare bine exista o parte de umbra, la fel cum in fiecare situatie negativa si in orice suferinta exista un bine care, mai devreme sau mai tarziu, va iesi la suprafata. Miezul si coaja se oglindesc, reflectand principii opuse. Un exterior yin va avea un interior yang, iar ceea ce este yang pe dinafara va contine energie yin pe dinauntru.

Barbatii ‘puternici’, ‘macho men’ exprima din plin energie yang. Ei sunt dominatori, sunt atrasi de cariere de succes, sunt competitivi, ajung in varful ierarhiei, vaneaza reputatia si recunoasterea, aspirand spre statutul alfa. Stiu ce vor, se impun si, daca e nevoie, bat cu pumnul in masa. Asta pe dinafara. Pe dinauntru isi fac de cap indeciziile, instabilitatea, neasumarea de responsabilitati, sensibilitatea, emotiile greu de necontrolat, fricile neimblanzite, nevoia de a primi confirmari si de a se simti in siguranta. Cu cat barbatul este mai impunator si mai feroce, cu atat interiorul sau este amprentat de energie yin. Cu atat sufletelul lui o cauta pe… mamica, sa-l protejeze. Este cazul barbatilor care aleg profesional structuri ierarhice, mai ales in armata, ordine si protectie publica. Ei atrag instinctiv femei extrem de hotarate, care stiu sa-i struneasca si in fata carora… executa, nu comanda.

Femeile sunt, sau cel putin ar trebui sa fie, capabile sa exprime eleganta, seductie, delicatete, blandete, intelegere, compasiune, domeniul lor de expertiza fiind cuibul si relatiile. Feminitatea este invaluitoare si adaptabila. Numai ca nucleul fiecarei femei are compozitie yang. Prin urmare, de fapt femeile detin tenacitatea, ele stiu ce vor, au puterea de a lupta pana la capat, si nu au nevoie de sprijin din exterior, bazandu-se foarte mult pe ele si descurcandu-se excelent pe cont propriu, functionand pe principiul ‘punct ochit, punct lovit’. Intelegem si de ce exista pe planeta noastra mai multe femei decat barbati. Femeile se descurca foarte bine si fara ei, deci nu e neaparata nevoie de genul lor…

Miezul yang le confera femeilor puterea asupra barbatilor, energia feminina fiind mult mai puternica decat cea masculina, indiferent cat ar putea sa le displaca asta barbatilor ori sa alimenteze egoul femeilor. Femeile vaduve supravietuiesc cu brio decesului sotului si depasesc mult mai usor o despartire sau un divort. Ele gasesc mai usor resursele de a merge mai departe, intrucat tenacitatea lor de a razbi orice obstacol se trage din nucleul lor dur de aliaj yang. In perspectiva, energia feminina invinge intotdeauna, intrucat forta de viata care le insufletete este masculina. Dimpotriva, barbatii au o carcasa yang, dar sub masca se ascunde foarte multa vulnerabilitate si dificultate de a-si gestiona starile si emotiile. Ei cedeaza si clacheaza primii in caz de pierdere a cuiva, de deces, de divort sau de despartire. Sau iau calea viciilor. De ce avem mai multi barbati decat femei care consuma alcool, folosesc substante halucinogene sau traiesc in lumea fanteziilor (joaca la dublu, tradeaza, se refugiaza in pornografie)? Pentru ca energia lor vitala este feminina. Barbatii, care au de fapt interior yin, fug mai repede de realitate, in timp ce femeile, care au miez yang, cand se confrunta cu o problema, o iau de coarne si mor cu ea de gat pana o rezolva.

Din acelasi motiv, statisticile arata clar de ce revistele cu barbati dezbracati nu au succes, in timp ce revistele cu femei dezbracate scot milioane de dolari. Barbatii, privind o femeie goala (e suficient sa treaca pe langa ei cu un decolteu mai generos), isi lasa interiorul lor feminin sa zburde. Incep sa creeze scenarii, dau dumul imaginatiei, abstractizeaza, teoretizeaza, intra intr-un spatiu de aventuri iluzorii, specific emisferei cerebrale drepte, feminine. Femeile, cu interiorul lor masculin, orientat pe scopuri si fapte, atunci cand vad un barbat gol intr-o revista, incep sa gandeasca practic: ‘Ce fac eu cu asta din poza? Arata bine, dar e bun la ceva? Sigur ca da! Ia sa pun eu pe el tigaia asta incinsa pana se raceste, sa nu murdaresc gresia pe balcon.’. Si merg mai departe, tin directia, nu deraiaza de la urmatorul plan pe ordinea de zi.

Cu cat o femeie etaleaza mai multa feminitate si atrage atentia, constient sau inconstient, cu atat tulbura mai mult un barbat. Pentru ca lui ii este din ce in ce mai greu sa-si stapaneasca reactiile si circuitul hormonal care se pune in miscare. La suprafata, in el se trezeste masculul, dar in sinea lui feminina devine mai vulnerabil decat un catelus care cerseste mancare la masa stapanului. Cu cat un barbat este mai echilibrat, cu atat el cedeaza mai greu ispitei. Barbatii care fac parada de barbatia lor nu sunt deloc greu de dominat si de controlat. Ei sunt prada usoara pentru femei. Barbatii cu energie feminina la vedere se bucura de reputatia de amanti ideali, tocmai pentru ca ei seduc, starnesc femeile cu exces de energie yang, si isi arata coltii masculinitatii tocmai in intimitate. Plus ca, odata asumata o relatie, ei isi directioneaza toate resursele in interiorul relatiei, luptand pentru cuplu, familie si asumandu-si responsabilitati, intrucat tocmai ei sunt cei care au puterea yang in centrul manifestarii. Barbatii ‘cu muschi’, indiferent ca e vorba de muschii fizici sau de cei pe care ii incordeaza banii sau statutul social, fie sunt doriti de femei ca aventura de scurta durata, fie sunt alesi ca soti de femeile cu exces de energie yang pe dinauntru, care fac din lupul cel rau un mielusel de Paste.

Prima vedere este inselatoare, conform inteleptului proverb ‘Afara gardul, inauntru leopardul’. Aruncand o privire peste astrograma unei femei cu planetele aglomerate pe jumatatea din stanga, intuim din start exces de energie masculina la exerior, dar foarte multa sensibilitate si vulnerabilitate in adancuri, pe care se pricepe instinctiv sa le mascheze. La ea nu va ajunge decat un barbat yin pe dinafara, dar foarte yang in interior, deci rezistent si hotarat sa nu cedeze. Un barbat cu planetele concentrate in stanga va avea si el energie masculina la exterior, dar are nevoie de o femeie cu un interior masculin pentru a se pune in valoare si pentru a scoate potentialul din el.

Astrograma unei femei cu planetele pe partea dreapta inspira foarte multa feminitate, dar in interiorul sau este dominatoare si intransigenta, ceea ce o face compatibila cu lumea barbatilor, cu mediul politic sau cu o meserie in care lucreaza cu multi barbati. Pe ea nu o poate completa decat un barbat la fel de impunator pe dinafara, dar cu interior yin, bland, sensibil, adaptabil. Daca o harta masculina are majoritatea planetelor pe partea dreapta, acolo exista foarte multa etalare de energie feminina, mergand pana la suspiciuni legate de identitatea lui sexuala. Insa tocmai un asemenea barbat are lipici la femei independente si dominatoare. Excesul sau de yang din interior poate sa tempereze si sa absoarba efectul tsunami al emotiilor coplesitoare ce pleaca din interiorul furtunos de natura yin al unei femei care altfel, la suprafata, detine strategii infailibile de a seduce orice barbat si de a-l avea la degetul cel mic, seductia fiind un scop in sine de a detine puterea asupra sexului opus (scopul fiind si el specific masculin).

Harta energiilor yin si yang intr-o astrograma este doar o aplicatie a legii universale a corespondentei, care spune ca ceea ce este sus este si jos, iar ceea ce este jos este si sus. Iar ceea ce este la dreapta de vede in oglinda la stanga. Plus ca ceea ce este negru pe dinafara are un miez alb inauntru, iar exteriorul alb ascunde un sambure negru. Echilibrul energetic intr-un cuplu si atractia intre sexe pot fi intelese prin constientizarea masculinului din feminin si a femininului din masculin. Cu cat se vede mai mult pe dinafara, cu atat va fi mai mult din principiul opus pe interior. 
   

Sursa foto: http://www.love4nuclear.com/wp/5-our-holographic-family-universe/

10 comentarii:

  1. Un articol extreme de interesant ,cu informatii usor de asimilat si cu exemplificari utile!Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol betonnnnnnnnnn... Multumim frumos Valeriu

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Valeriu.
    Am cautat sursa articolului tau si apreciezs frumusetea comentariului.
    La Biserica pe st stau femeile si pe dreapta barbatii spre echilibrare!
    Emisefera stg care coordoneaza jumatatea dreapta a corpului si...invers.
    Mi-a venit in minte sa scriu, desi acum nu-mi dau seama ce legatura are cu articolul tau, mi-a venit sa-ti scriu ca-n Maramures bisericile au barbatii in fata si femeile se aseaza in spate la slujba, la fel ca la usulmani sau ca la evrei, cel putin asa arata in Iisus, filmul lui Zeffirelli.
    Am invata de la un domn minunata Lucian Papuc, de la Calatorii spirituale, de ce femeile intai iubesc si apoi accepta sexul, ma refer la modul lor natural de a actiona si barbatii procedeaza invers. Energia masculina coboara de sus, de la Tatal Ceresc si se intalneste cu femeia la nivelul Chakrei 6, ea vede barbatul, coboara si atinge C4 si inima ii bate, se indragosteste, energia coboara si atinge Cheakra 2 si femeia este gata sa accepte intalnirea sexuala cu barbatul.
    Barbatul intalneste, primeste energia feminina de la Mama Pamant, de jos in sus. Prima chakra intalnita este Chakra 2, el e gata pt sex, apoi energia urca si ajunge la chakr 4 pe care o activeaza si barbatul iubeste si apoi urca la Chakra 6 si atunci barbatul o vede, vede ce iubeste, descopera.
    E o ideea interesanta simpatica si probabil are doza ei de realitate.
    Combinata cu articolul tau face deliciul lecturii.
    Cu drag. Ema

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte inspirata asocierea!Ma bucur sa descopar oameni care au fac aceleasi conexiuni.Felicitari autorului si in special tie Ema pentru completari!

      Ștergere
  4. Genial articolul!felicitari

    RăspundețiȘtergere
  5. Impecabil! Minunat! Felicitari amandurora! Mi- ati facut dupa- amiaza Mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant articolul! Imi face placere sa citesc articole care ma ajuta sa ma inteleg si sa ma cunosc mai bine. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  7. In astrograma mea, planetele din partea dreapta = planetele din partea stanga (folosind cele 10 planete: Soare-Pluton).

    Situatia aceasta n-ati descris-o in articol...inseamna ca pentru mine este potrivit un barbat care sa aiba si el un echilibru intre Yang si Ying? :)

    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună ziua prieteni, sunt medic de profesie. Nu am crezut niciodată în superfeshier din cauza experienței mele profesionale până când l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un puternic vrăjitor care este minunat cu munca lui. Aveam probleme în căsnicia mea de 12 ani când am descoperit că soțul meu avea o aventură cu colegul său, așa că l-am confruntat, tot ce mi-a putut spune este că ar trebui să fiu gata de divorț pentru că s-a săturat de mine, asta a fost cu adevărat surprinzător. pentru ca in doua zile primesc actul de divort de la el, il implor sa se opreasca dar s-a purtat ciudat nici nu se gandeste cum ne va afecta copiii, atunci am discutat cu o prietena despre problema mea si mi-a spus cum ea a fost într-o situație similară, dar Dr. DAWN a făcut o vrajă de dragoste pentru ea care i-a salvat căsnicia, am fost sceptic, dar chiar nu vreau o căsnicie eșuată, așa că l-am contactat pe Dr. DAWN pentru ajutor, după ce i-a explicat situația mea, el mi-a spus ce să fac și am făcut totul perfect așa cum mi-a spus el, astăzi soțul meu este din nou în pace cu mine și i-a întrerupt toate actele rele față de mine. Dacă ai o problemă în relația ta, Dr DAWN este ultima ta oprire pentru o soluție. Puteți contacta pe Whatsapp /+2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com

    RăspundețiȘtergere

Curs de radiestezie, partea 1. Sâmbătă, 27 aprilie 2024, online

Scopul acestei formări este familiarizarea cu măsurătorile radiestezice. Nu se pune problema de inițieri și grade, ci doar de un cadru gener...