Astrele umbla cu socoteala pe afara: Lilith in Fecioara

Viata in Romania a devenit un spectacol in ultima vreme. Problema bacsisului a fost transformata in chestiune de siguranta nationala. Zau daca nu-ti vine sa ajungi la vorba lui Freud si sa tragi concluzia ca la baza unor asemenea decizii care preamaresc maruntisurile stau grave frustrari sexuale. Altfel nu se explica de ce ar fi unii care incearca sa faca ceva mic mic sa para mare de tot. Si sigur, acolo sus, unde se invart sforile, sunt barbati. Psihoterapeutii au multa treaba.

Nu stiam de ce nu am avut impulsul de a scrie despre Lilith in Fecioara de cand a inceput tranzitul, iar asta se intampla inca din 28 noiembrie 2014. Parca asteptam apogeul, stiut fiind ca viata bate filmul si ca incusiv configuratiile cosmice pot ramane masca in fata formei in care lucrurile se materializeaza aici jos, pe Pamant. Stiam ca Lilith in Fecioara activeaza KARMA DE INSUBORDONARE si tot asteptam sa vad cum.

Lilith in Fecioara ne da mari batai de cap in colectivul de munca, unde ne putem simti inadecvati sau nedreptatiti. Vedem colegi mai slab pregatiti care sunt recompensati mai bine sau primesc favoruri, avem nemultumiri legate de programul de lucru, munca poate deveni pe alocuri inrobitoare. Dar cea mai delicata situatie o experimentam cu sefii. In perioada cu Lilith in Fecioara ne meritam sefii, conducatorii, autoritatile. Platim pentru neascultare! Pentru neascultarea din alta viata, pentru insubodonarea fata de parinti, mai ales fata de tata, in aceasta viata. Cu Lilith in Fecioara, ne meritam sefii, conducatorii, tatii! Asa ca trebuie sa invatam sa-i iubim asa cum sunt si sa-i acceptam ca atare! Nu prea avem de ales. Cel mult putem da cu iertarea dupa ei, poate cu formulele magice ‘Multumesc! Te iubesc! Imi pare rau! Te rog frumos sa ma ierti!’ Sau o putem lua pe calea bisericii si sa le dam lumina. Cam avem de gustat din fructele umilintei.

Avem de inteles ca suntem mici si trebuie ne aceptam locul intr-o ierarhie, unde este necesara prezenta unui pastor. Daca e sa o luam prin psihoteparie, cele mai mari traume care se rascolesc pe acest tranzit, care va dura pana pe 25 august, tin de relatia cu autoritatea, in special de relatia din copilarie cu tata! Acolo e de sondat si de vindecat. Si, mai ales, de iertat. La nivel colectiv, platim pentru lipsa de respect fata de autoritate. Pentru convingerea ca eu, ala mic, stiu mai bine decat ala mare, care, chipurile, este sub nivelul meu. Am mai scris despre aceasta perioada ca e cazul sa ne vedem lungul nasului si sa ne acceptam locul, fara sa ne punem mai presus sau pe scaunul altuia.

Daca-mi aduc aminte, parca Romania a si executat o familie conducatoare. Ii chema Ceausescu, mai tineti minte? Atata timp cat nu-ti respecti locul, tatal, seful, conducatorii, lipsa de respect fata de autoritate devine cancerigena. Atragem la nivel de neam sefi sau conducatori pe care ne e din ce in ce mai greu sa-i respectam. Ei reflecta relatia noastra cu ascultarea, deci cu subordonarea. Ori la noi, dupa ’89, stim ca multi au inteles ca democratie inseamna ca faci ce vrei. Si iata ca am ales sa nu avem de ales si sa ne asumam locul in ierarhie, sa ne disciplinam si sa ne vedem de treaba cu forta, pe principiul care spune ca animalul salbatic nu asculta decat de bata. 

Lilith, intre 28 noiembrie 2014 si 25 august 2015, scoate la suprafata toate ranile nevindecate ale zodiei Fecioara: excesul de critica, nemultumirile cronice, in ultima instanta problemele legate de stima de sine si de convingerea ca nu meritam. Fecioara raspunde de atentia la detalii si de contabilitate! Iata cum a ajuns impozitarea bacsisului sa rezolve economia nationala. Ba, mai mult, se scorneste o declaratie amuzanta prin care fiecare angajat care se prezinta la serviciu trebuie sa declare toti banii pe care ii are asupra sa la inceputul programului de munca. Nu cumva sa-si insuseasca 50 de bani fara sa declare. Ce fac cei care lucreaza de acasa, oare? Cum si cui declara?! Trebuie sa faca asta cu doi martori de fata, ca la starea civila? Daca sunt martori ai lui Iehova e in regula?

Dar la noi salariile in mediul bugetar, mai ales, sunt africane, iar standardele occidentale. Asa ca, in Romania, circuitul banilor are propriile mecanisme de reglare, astfel incat Statul si ordinea lucrurilor sa poata fiinta. Spiritul fiecarei natiuni are personalitatea lui, nu se poate aplica la un popor chiar orice masura venita de la centru. E ca si cum ai pune un ied sa suga de la o vaca. Bietul nici n-ajunge la uger. In Romania, tacit, la nivel subtil sunt permise meditatiile profesorilor, atentiile acordate medicilor, donatiile catre biserici etc. Aceste mecanisme asigura sanatatea fluxului financiar, pentru ca sunt supape prin care valoarea muncii este suplimentata din alte surse decat salariul. Altfel, am avea numai profesori, medici, vanzatori, chelneri, preoti frustrati! Doar nu credeti ca, in Germania, chelnerul care a primit bacsis acum doua saptamani mi-a taiat vreun bon?! A lua masuri drastice impotriva veniturilor compensatorii inseamna ca declansa o ampla campanie de frustrare! Iar aceasta frustrare financiara are legatura certa cu frustrarile sexuale si cu convingerile legate de sex, pe care Lilith in Fecioara le aduce in prim-plan.

Sexul este subiect tabu... in fata, dar cei ce au o relatie proasta cu aceasta energie il fac... pe la spate. Energetic, chakra a doua raspunde atat de bani, cat si de sex si de... PUTERE.  Principiul e cat se poate de transparent: frustreaza sexual sau frustreaza financiar si detii puterea! Cand nu faci sex, cand faci abuz de sex sau cand ai vinovatii legate de sex, vrei sa detii... PUTEREA! Iar atunci se creeaza un joc de putere intre STAPANI (cei care frustreaza) si sclavi (frustratii de serviciu). Acest joc de roluri tine capul de afis cat mai sta Lilith in Fecioara. Masurile economice sunt de natura sclavagista. Textual, un om de afaceri din top imi prezenta de curand acest crez, imprumutat de la un alt mare guru de succes: OAMENII SE IMPART IN STAPANI SI SCLAVI! Lilith in Fecioara zice ‘Amin!’ la aceasta exclamatie. Inclusiv in relatiile de cuplu, vedem atatea cazuri in care victima sta cu agresorul, tocmai pentru ca nu mai pot unul fara altul, traiesc in simbioza. Si tocmai victima este cea care nu-i da drumul stapanului! Cum i-am spus unei doamne in consultatie: ‘Stii de ce nu pleci din relatia asta? Ti-e tare frica nu cumva sa ti se faca dor de lant! Ce te faci tu cu libertatea?’. 

Nadejdea corectarii acestor deraieri in epoca maruntisurilor pe care o traim din plin vine, culmea, de la retrogradarea lui Mercur in Gemeni si, de altfel de la tot tranzitul lui Mercur prin a treia dintre zodii. Mercur este guvernatorul Gemenilor, este la el acasa intre 1 mai si 8 iulie 2015. Chiar este nevoie de aceasta lunga trecere a lui Mercur pe acasa ca sa ne puna mintile in ordine. Nu de alta, dar Mercur stapaneste si Fecioara, deci poate sa o puna cu botul pe labe pe Lilith, care ne rade in nas si care ne ia la bani marunti. Retrogradarea lui Mercur intre 19 mai si 12 iunie ne poate scoate din imparatia zecimalelor si a penibilului. Ceea ce se intampla cu hipercalculele, cu firmele inchise pentru datorii de cateva sute de lei, cu impozitarea maruntisului pare neverosimil.

Lilith in Fecioara ne prezinta un scenariu de film Hollywoodian cu o vanzatoare in rolul principal, arestata de un agent special (frustrat sexual) pentru ca nu a declarat cei 30 de bani pe care i-a lasat cumparatorul la casa cand a luat restul. Iar frustratul sexual este un respectabil domn, cu o casnicie model si doi copii studenti in strainatate, in traducere cu o nevasta pe care o ignora, dar pe care o iubeste pentru confortul material care-i vine de la socrul lui, si pe care o insala cu cine apuca in delegatiile sale. Sa speram ca producatorii serialului angajeaza un scenarist mai destupat pana pe 12 iunie, ca filmul se apropie de sfarsit pana pe 8 iulie si ca, pana pe 25 august, cand pleaca Lilith din Fecioara, cu frustrarile rezolvate sau macar constientizate, vedem ca pe ecran scrie ‘Sfarsit!’

Sa ne rugam pentru asta!  

4 comentarii:

  1. pfua! imi era deja dor sa citesc stilul binecunoscut.. o fi asa si este asa./ ok si daca recunoastem si ne recunoastem frustrarile, in gura mare, in oricum ar fi...se rezolva ceva? de la discutia noastra am tot incercat sa-mi schimb job-ul dar nu-mi iese/ si sa sar pirleazul, cum se spune, dar nimic. La Timisoara mai vii? ca eu tot incerc sa fiu pe Pamint dar cred ca nu ma mai primeste....multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Superrrt articol, Valeriu.. Ca tot veea ce scrii tu! Cata dreptate ai! Ma intreb si acum cum e posibil sa si bata joc de noi dl Ponta in halul asta? De la bacsis si banii personali crrste economia tarii? Adica, o prinde DNA ul pe muma ta, pe sora ta, pe cumnatul tau cu evaziune,il prinde pe ministul tau de finante cu spagi de mii de euro luate in CIMITIR, un analfabet de dl Vanghelie rupe cu spagi de milioane de euro, si tu vii si ma pui sa mi scriu in registru cei 25 lei ce i am in portofel? Tu vii si ma obligi sa declar 5lei, sau 10lei bacsisul ca muncesc de mi sar ochii si mi rup spinarea??!!! Nu ti e rusine dl Ponta? Nu va e rusine dlor politucieni care ati furat si ati distrus si ati vandut tarisoara asta si v ati imbuibat de va atarna gusile ca la curcani??!! Din spaga chelnerilor si coafezelor se reface economia furata de voi de 26 ani, incepand cu cucuveaua aia de Iliescu?? Unde am ajuns oameni buni, la Gestapou? Cat mai stam oameni buni sa nu facem nimic si sa inghitim toate aberatiile lor ce le bubuie mintea noaptea, aplica ziua? Ai distrus tot, fabrici, uzine, combinate, cfr, paduri, litoral, totul este o pragina si o ruina… bacsisul mai ramasese nefurat !!!Haideti in strada!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte tare! MINUNAT! Aleluia :)

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...