Pune mana pe Luna Noua in Taur!

Textele lirice abunda in referiri lunatice. Craiasa Noptii, Imparateasa Luna, este preaslavita din cele mai vechi timpuri in poezie, muzica, teatru, dar mai ales in limbajul uzual al indragostitilor. Cine n-a auzit vreodata declaratia ‘Ti-as da si Luna de pe cer daca...’. Luna este folosita ca moneda de schimb in promisiunile, de obicei, desarte.

Si iata ca vine si momentul de Luna Noua in Taur din 2015, pe 18 mai, la prima ora a diminetii. Energia acestui moment astral pulseaza cu intensitate in cele doua saptamani care urmeaza si isi afla deznodamantul pana pe 27 octombrie 2015, stiut fiind ca Luna Noua produce efecte ce se consuma timp de aproximativ o jumatate de an, pana la Luna Plina din aceeasi zodie (pe 27 octombrie 2015 avem Luna Plină in Taur, deci cu Soarele in zodia opusa, Scorpion).

Luna Noua in Taur aduce scadenta promisiunilor mai sus amintite. ‘Unde e Luna mea de pe cer?’ Taurul este zodia care ne conecteaza la sistemul nostru de valori personale, la tot ceea ce consideram noi important, fara de care simtim ca nu avem motivatie sa mergem inainte. Pe harta momentului de Luna Noua din 18 mai, Ascendentul este in Gemeni, iar conjunctia Soare-Luna are loc in a XII-a casa. In acest moment, pentru noi valorile devin tangibile. Vrem sa punem mana pe ceea ce ni s-a promis. Sau poate nici nu ni s-a promis, poate ni s-a parut noua ca o sa obtinem ceva in urma unui schimb cu altcineva si ne dam seama ca asteptam in gara un tren care a fost anulat. Aspectul ne sustine sa fim vocali, sa cerem ceea ce vrem sau ceea ce credem ca ni se cuvine.

Cert e ca Luna Noua in Taur ne sustine sa intelegem ce putem obtine concret dintr-o situatie in care ne aflam. Ca nu prea ne place tot ceea ce vedem, e aproape evident. Dar ca e bine sa nu ne incapataman si sa mai asteptam ceva ce nu are de unde sa vina, e dincolo de orice indoaiala. Cam inghitim cu noduri ceva ce nu ne prieste, pentru ca adevarul are colturile sale amarui, dar e nevoie sa dam drumul sentimentului de incrancenare. (Venus face careuri cu Nodurile Lunare si opozitie cu Pluto)

Cine accepta ca, de unde nu e, nici Dumnezeu nu are de unde sa dea, sau ca, daca ceva n-a venit pana acum, nici nu are de unde sa se nasca, se elibereaza de povara iluziilor care au tot amanat niste decizii necesare. (Luna Noua in casa a XII-a ne vorbeste tocmai despre acceptare). Iar iluziile nu sunt putine, Mercur facand in contiuare cuadratura cu Neptun (pe casele I-X in harta Lunii Noi). Pretinzand ceva ce nu putem dobani sub nicio forma, devenim penibili, absurzi si alte sinonime. Relaxarea ce vine in urma eliberarii de iluzii si asteptari este marcata de trigonul Venus-Neptun. Daca nu ne mai incruntam buzele, facem loc zambetului. 

Avem drum liber sa ne luptam in continuare cu cererile si asteptarile noastre, Marte face opozitie cu Saturn pe axa I-VII, ba chiar ne face si placere. Dar, daca e sa privim viata ca pe un mers pe bicicleta, e timpul sa tragem putin pe dreapta si sa ne uitam daca nu cumva a sarit lantul si tot pedalam in gol de ceva vreme. N-ar fi oare cazul sa nu mai batem la usi inchise? Poate chiar nu e nimeni inauntru si nu are cine sa ne deschida. 

Luna Noua in Taur scoate cantarul pe masa. Avem de masurat cat de confortabil ne simtim noi in propria viata. Slogane precum ‘Las’ ca e bine asa!’ ‘Tot inainte, ceva ceva tot o sa iasa!’ sau celebrul ‘O sa fie bine!’ au termenul de valabilitate expirat. 

Un comentariu:

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...