Eclipsă de Soare, martie 2016. Ups! Cine mi-a mâncat ficații?

Eu v-am spus că lumea a luat-o razna și că nu mai există explicații logice ale multor fapte. Nu m-ați crezut. Și trebuie să recunosc în fața marii adunări naționale că am o mare cumpănă. Eu credeam că pot găsi explicații pentru tot ce se întâmplă în jurul meu, în viața mea sau mai ales în viețile altora. Ei bine, de data asta nu pot! Sunt evenimente mai presus de orice logică sau ilogică, fie ea rațională sau transcendentală. Mai există varianta să fi înnebunit doar eu și toată lumea să fie sănătoasă!

Pare că au scăpat niște exemplare de la grădina zoologică, iar acum se plimbă libere printre noi. Sau o fi lăsat cineva poarta Raiului deschisă intenționat. Poate o fi vreun semn că pică la bac anul ăsta poezia ‘Leoaică tânără, iubirea’, de Nichita Stănescu, și nu mă prind eu. Oricum, se pare că felina asta imaginară și fugară zgârie și sfâșie tot ce prinde. Mai ales, pleacă după ea târâș cu bucăți de suflet.

Am la dosar cazuri de întâlniri romantice în care cei doi se simt bine sau își declară iubire veșnică după care, a doua zi, unul dintre ei dispare ca măgarul în ceață, nu mai dă niciun semn sau se retrage, motivând că nu se poate mai mult, că nu e pregătit, că nu e timpul. Mă rog, scuze... Morala fabulei? După ce vorbirăm de lei, deci de lumea sălbatică, iată că au fost contaminate și animalele domestice, în speță măgarii. Deja vorbim de o pandemie. În alte cazuri, stau de vorbă cu cineva care se jură că termină relația cu o parteneră care i-a mâncat ficații, după care a doua zi apar poze pe Facebook cu cei doi lăsând să se înțeleagă că ei deja trăiesc fericiți, adâncile bătrâneți fiind departe. Luat la întrebări, el întreabă cu o privire de vițel nevinovat la tăiere: ‘Dar noi doi suntem bine! Cum se vede din afară?’. Cred că scot pateul din alimentație, mi se apleacă numai la gândul că ficatul din care este făcut ar putea fi legat de vreun creier, că de vreo inimă nu se pune problema.

Cele două eclipse de primăvară, în 9 martie (Eclipsă de Soare în Pești) și 23 martie (Ecipsă de Lună în Balanță) se pare că dau o AMNEZIE GENERALĂ! Sunt mulți care nu-și aduc aminte ce au promis cu o zi în urmă. Negarea, dezicerea, răzgândirea sunt rafinate artistic. Se reeditează povestea Sfântului Petru, care s-a lepădat de Iisus după al treilea cântat al cocoșului. Astrele ne pregătesc meniul: au prins cocoșul, l-au tăiat și ne servesc ficăței prăjiți. Uită-te bine în tigaie! Ar putea fi chiar ai tăi!

Relația dintre ficat și bucătar este însă mult mai evoluată acum. E de înțeles, din motive de autoapărare, că e de preferat să prăjești tu ficații altcuiva, decât să te spintece el pe tine. În lupta corp la corp, care pe care, se se scandează ca pe stadion: ‘Decât să plângă mama, mai bine să plângă mă-sa!’. Dar ce ne facem cu autosabotarea? Energia eclipselor, pe lângă aceste personaje ce ne inundă viața și încearcă să ne înfulece cu fulgi cu tot, stârnind agresorul sau victima din noi, trezesc la viață cel mai mare dușman al nostru! Pe noi înșine!

Fiecare poate deveni propriul dușman primăvara asta, cu riscul ca efectele să se prelungească până pe 16 septembrie, când vom avea Eclipsă de Lună în Pești. Acesta este cazul tragic, pentru că nici nu putem să ne plângem, nici n-avem pe cine da vina. Ne facem singuri harakiri! Mai ales eclipsa de Soare din 9 martie, cu conjuncție Soare-Lună la gradul 19 Pești, potențată de Neptun, Mercur, Chiron și Nodul Sud în aceeași zodie, cu Jupiter în opoziție în Fecioară, ne dă șansa de a vedea un mare pas greșit pe care l-am făcut deja și pe care îl putem îndrepta sau pe care suntem pe cale să îl facem și îl putem preveni. 

O eclipsă vine întotdeauna cu un mare semn! Când Soarele se ascunde după Lună, pentru cîteva momente, apare acel halou umat de o sclipire! Această sclipire este șansa ca noi să vedem unde se ascundea piatra prețioasă pe care o căutam.

Suntem la o bifurcație de drumuri! Pentru fiecare, există varianta A și varianta B. Una dintre direcții este cea mai benefică pentru noi, este drumul care ne conduce pe misiunea noastră, cu toate riscurile și responsabilitățile ce decurg de aici. Cealaltă direcție ocolește, dar pare mai simplă, și undeva tot ne duce, numai că nu spre cel mai bun lucru care ni s-ar fi putut întâmpla! Văd atâția oameni care o iau invers, în cealaltă parte, oricât ai striga la ei că era mai bine pe dincolo. Inutil. Ei oricum nu ascultă. E evident că mai au nevoie de experiențe, nicidecum de ceea ce poate fi mai bun pentru ei, așa că sunt de înțeles și nu e nimeni de condamnat!

În această perioadă, cu infuzia de planete în Pești, care îl încolțesc pe Jupiter din Fecioară, tot mai mulți aleg pentru ei varianta B. Adică se mulțumesc cu a doua viață, ratând cea mai mare oportunitate. Suntem în plin absurd: avem în față podiumul, avem disponibile primele două locuri și unii se urcă pe treapta a doua, deși locul 1 tot pe ei îi așteaptă!

Cine se încăpățânează să aleagă în luna martie drumul greșit care conduce spre versiunea inferioară a propriei vieți, timp de 6 luni, până la eclipsa de Lună din Fecioară, orbecăie și trage ponoasele. Eclipsa de Soare din 9 martie ne dă șansa de a ne orienta clar în intersecție. Vine peste noi inspirația fulgerătoare care ne scoate din ilogic, din ireal, din irațional din absurd. Eclipsa de Soare ne poate reda integritatea organului hepatic. Ea poate să lase în viață cocoșul Sfântului Petru, ferindu-ne de trădare, de agresivitate și de victimizare. Eclipsa ne ajută, mai ales, să nu ne trădăm singuri. Să nu ne mâncăm singuri ficații. Cine nu prinde în următoarele săptămâni șansele eclipsei, degeaba le mai cere, pentru că în următoarea jumătate de an nu le mai primește. 

Eclipsa din 9 martie pentru fiecare zodie:

Berbec: revelații ce vin prin vis, ghidare, intuiție; claritatea nevoii de a încheia un capitol; acceptarea unui final de ciclu; izolare benefică; conștientizarea unor dușmănii.

Taur: deconspirarea adevăratelor intenții ale unor membri ai anturajului; oportunități; mutarea atenției dinspre ce a fost spre viitor; noi prietenii; susținere din partea unor protectori neașteptați.

Gemeni: claritate în viața profesională; șansă de promovare; invidii ce devin evidente; reconstrucția imaginii și recunoaștere publică.

Rac: renunțare la convingeri greșite; șansa de îndeplinire a unui ideal; planuri legate de străinătate sau studii.

Leu: oportunitatea unor venituri de nicăieri; șanse de a contracta împrumuturi sau de a achita ratele; aflarea unor secrete; renunțări sau pierderi benefice.

Fecioară: întâlnirea cu adevărul despre partener; șansa de a învăța lecții de viață ce vin prin cuplu; clarificarea unor contracte sau acte juridice.

Balanță: decizii legate de muncă; perspective de vindecare și de îmbunătățire a stării de bine; pași spre un stil de viață mai sănătos.

Scorpion: resuscitarea unei stări de îndrăgostire într-o poveste de dragoste; sentimentul de a fi iubit; creativitate maximă; atenție, confirmări și aprecieri; loc rezervat în centrul atenției.

Săgetător: rezolvarea neașteptată a unor blocaje ce trenau; reașezara relațiilor de familie; decizii privind locuința sau proprietatea.

Capricorn: actualizarea expresiei ‘Mi-a venit mintea la cap!’; sentimentul de a fi înțeles; schimburi corecte; comunicare înlesnită; tranzacții neașteptate.

Vărsător: șanse financiare; concentrarea pe mijloace inedite de a face bani; bani câștigați de pe urma talentelor; resurse imprevizibile.

Pești: decizii bruște, dar inspirate; consecvență care dă roade; stabilizare și hotărâre; dorințe materializate; prin urmare, necesitatea autcontrolului ‘Ai grijă ce-ți dorești, că ți se întâmplă!’; asumarea rolului de locomotivă care trage sau împinge vagoane.

Eclipsă fericită!

Sursa foto:
http://adevarul.ro/sanatate/medicina-naturista/cure-protectia-ficatului-inceput-deprimavara-1_530795dec7b855ff568c2252/index.html

4 comentarii:

  1. Multumesc Valeriu.Ai un mod unic de a pune problema si asta ne place.Multam frumos si asteptam articolul despre luna plina.

    RăspundețiȘtergere
  2. "Mi-a venit mintea la cap !" Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasa perspectivà.Multumim frumos:)

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...